петък, 30 декември 2011 г.

Новогодишни (по)желания


           На прага на Новата година сме, а светът не се е променил. Иска ми се да напиша нещо оптимистично, но последните дни от годината съвсем не са такива, поне при мен. Редовно получавам доказателства, че хората никога няма да се променят и лошите им качества са дълбоко вкоренени в тях, колкото и да се опитват да ги прикриват. Неграмотността прогресира, плиткоумието дерзае... И всички тези тъжни изводи на прага на нещо уж ново.
Как да продължим? Как да вървим напред? Когато народът спи. Когато на никого (или поне на повечето) не му пука откъде изгрява Слънцето, камо ли кой го управлява или кой живее живота му вместо него... Овцете продължават да вървят след своя овчар, без да се замислят накъде ги води той.
          Какво да си пожелая на прага на Новата година? Може би всичко ще бъде излишно, ако животът свърши през 2012. Само че в сърцето ми все още има искрица вяра, че това няма да се случи. Това ще си пожелая тази година. Още вяра и сила, за да променя поне хората, с които се сблъсквам в дните си... За да накарам поне един слепец да прогледне... Тогава може би ще заживеем в един по-хубав свят и следващата година ще мога да напиша нещо розово. :)
          Весело посрещане на Новата година! Празнувайте като за последно, защото не се знае какво ни очаква! И мечтайте! Дайте воля на въображението си, имайте вяра в себе си и упоритост, защото без тях сме за никъде! Вярвам, че аудиторията на моя блог се състои от ведри, амбициозни и интелигентни хора, на които пожелавам да продължават в същия дух и да гонят нови върхове, защото винаги може и още! :) Весела Нова година!

неделя, 18 декември 2011 г.

Малко рисуване и други ненужности

            Напоследък в мен се пробуди някаква креативност. Тя винаги си е била тук, но просто в последната седмица е по-действена. Успявам да свършва страшно много работи за кратко време, че и време за забавление ми остава, което е най-важното. Засега от нищо не се лишавам, но април месец наближава, а с него вероятно и пробния за Софийския. Време беше да съобщя новината, че най-накрая твърдо съм се решила да уча там - Софтуерно инженерство или Компютърни науки. Но за да не отсвиря съвсем от математика от време на време позволявам и на дясната половина от мозъка си да се изяви - с писане и напоследък с рисуване (не че ми се отдава). Другото важно нещо е, че вече си имаме чудесна коледна елха - естествена! Може би съм споделяла, че без мириса на елхата за мен Коледата не е Коледа. Що се отнася за подаръците - май вече са измислени и тази седмица трябва окончателно да приключа с тях.
Коледа е! :)

ПП: Освен това пускам една картинка с напредъка ми в рисуването. Или по-скоро в оцветяването. Говоря за качествено оцветяване - със светлосенки и всичките му там ефекти, които го правят да изглежда естествено. Аз съм още в самото начало, както ще видите от простите картинки, които имах да оцветя, пък и съвсем не се справям толкова добре, но все пак -> тук.

понеделник, 12 декември 2011 г.

Коледна украса

           Ето че сме на прага на най-големия христиански празник и аз най-накрая отворих място в графика си, за да си украся стаята. Ето и какво се получи, макар и малко скромно. :)



                              Рафтовете ми са леко поразхвърляни, но пък имат коледен вид. :)

                 Плюшеният чук е подарък от Франц. ^^ А пингвинчето е от любимата ми кола. :D

                   Ето го и сладкия Мечо. Честно казано, по-красив мечок не съм виждала през живота си. Обожавам го! Затова си има и специално отредено място в стаята ми. :)


И скромната ми елхичка. :)


А това сътворих върху прозореца ->

А това украсява входната ни врата :) (малко е дрипаво, горкото :D)





Весела Коледа! : ) Хо-хо-хо!