петък, 30 декември 2011 г.

Новогодишни (по)желания


           На прага на Новата година сме, а светът не се е променил. Иска ми се да напиша нещо оптимистично, но последните дни от годината съвсем не са такива, поне при мен. Редовно получавам доказателства, че хората никога няма да се променят и лошите им качества са дълбоко вкоренени в тях, колкото и да се опитват да ги прикриват. Неграмотността прогресира, плиткоумието дерзае... И всички тези тъжни изводи на прага на нещо уж ново.
Как да продължим? Как да вървим напред? Когато народът спи. Когато на никого (или поне на повечето) не му пука откъде изгрява Слънцето, камо ли кой го управлява или кой живее живота му вместо него... Овцете продължават да вървят след своя овчар, без да се замислят накъде ги води той.
          Какво да си пожелая на прага на Новата година? Може би всичко ще бъде излишно, ако животът свърши през 2012. Само че в сърцето ми все още има искрица вяра, че това няма да се случи. Това ще си пожелая тази година. Още вяра и сила, за да променя поне хората, с които се сблъсквам в дните си... За да накарам поне един слепец да прогледне... Тогава може би ще заживеем в един по-хубав свят и следващата година ще мога да напиша нещо розово. :)
          Весело посрещане на Новата година! Празнувайте като за последно, защото не се знае какво ни очаква! И мечтайте! Дайте воля на въображението си, имайте вяра в себе си и упоритост, защото без тях сме за никъде! Вярвам, че аудиторията на моя блог се състои от ведри, амбициозни и интелигентни хора, на които пожелавам да продължават в същия дух и да гонят нови върхове, защото винаги може и още! :) Весела Нова година!

Няма коментари:

Публикуване на коментар