вторник, 8 май 2012 г.

Soulmate



          Стоя си у нас и слушам дъжда със солидна доза шоколад до себе си, точно както го обичам. В главата ми се върти все една и съща нота, но всеки път по по-различен и мелодичен начин улавям звуците й. Мисля си, че след двайсет години ще съжалявам повече за нещата, които съм направила, отколкото за тези, които не съм. Но смелостта отново я има само когато съм насаме с мислите си.
          Защо теб? Ти си Аз. Да, в теб понякога откривам себе си. Същото любопитство, същата жажда да знаеш, да можеш. Дори понякога си по-доброто копие - справяш се по-добре и от мен в стремежа си да уловиш всяка секунда живот. А казват, че противоположностите се привличали?... Не вярвам в това. Понякога всичко, от което се нуждаем, е вътре в нас самите или в някого като нас. :)

2 коментара:

  1. Всеки е имал такива дни, в които си седи сам вкъщи с пълна купа сладолед или шоколад и си мисли защо не ми достига смелост да го направя.....защо....в мислите си така добре се справям.....!??Човек и сам да е отново може да бъде щастлив и доволен от живота си, дори да няма половинка до себе си. Всичко е вътре в нас и от нас самите зависи как ще се чувстваме и как ще приемаме нещата, които ни се случват в живота.Понякога и на мен самата ми се иска да бъда по смела или да не мисля чак толкова преди да действам.Когато разберем какво точно искаме, тогава ще се наредят нещата.

    ОтговорИзтриване
  2. Пишете много красиво и безспорно всеки има такива моменти, тези думи/...." Защо теб? Ти си Аз. Да, в теб понякога откривам себе си. Същото любопитство, същата жажда да знаеш, да можеш. Дори понякога си по-доброто копие - справяш се по-добре и от мен в стремежа си да уловиш всяка секунда живот. А казват, че противоположностите се привличали?... Не вярвам в това. ..." честно казано аз вярвам че точно противоположностите се привличат или поне търся точно такъв човек, не говорим за това да имат различни цели , а по скоро по характери ако единият е по спокоен то другият според мен трябва да е по див, за да се уравновесяват и в дадени моменти да си помагат един на друг.

    ОтговорИзтриване