сряда, 20 август 2014 г.

За личното пространство, от което всеки има нужда

Не мисля, че да си с някого, означава да го притежаваш. Това означава да му даваш цялата свобода на света, но той сам да избира да не се ползва от част от нея. Понякога е трудно да заставиш волята си да действа по този начин. Но, ако държиш на човека до себе си, трябва да го направиш въпреки всичко.
Не може да имаш цялото време на някого. Всички ние имаме нужда от лично пространство и свобода, от неща, които да вършим сами със себе си или пък с други хора, различни от партньорите ни. Докато пиша това, убеждавам не друг, а себе си. И макар и да се справям за сега, знам, че ги има онези моменти, които замъгляват ума ми.
Тази седмица обаче ми е особено напрегната. Трябва да свърша с ученето за три от изпитите. Другата седмица е поправката. Да е в сесия е сигурно най-лошото нещо, което може да се случи на един студент, но и най-вниманиеотнемащото. През другото време, в което си почивам от учене, гледам да се занимавам и с други неща - уча си HTML-а, че трябва вече да се почва някаква работа, чета книги и от време на време, ако остане време, ходя да тичам. С нетърпение чакам септември, за да си почина от учене, но пък тогава ще имам повече свободно време да мисля глупости, което не е много добре. :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар