неделя, 27 ноември 2011 г.

Коледна подготовка :)


Хайде, време е вече! Чуваш ли веселият ѝ звънлив смях? Иде чак от Балкана... Наближава, наближава. Скоро ще е съвсем близо и ще изпълни дробовете с мирис на курабийки и смола от безбройните си елхи. И онзи трепет... да, блясъкът на детските очи, отразяващ се в белите снежинки... Време е да се подготвим, за да я посрещнем подобаващо и тази година...

          Пак е Коледа. Трудно е да не мисля за нея, след като всеки ден минавам през чудно украсено място в Пловдив. От няколко години площадката пред голямата сграда (която не знам точно какво представлява), намираща се на автогара Север, се превръща в коледен рай. Последното изречение не беше художествена измислица. Наистина трябва някои ден, докато чакам автобуса да снимам тази снежна приказка. Такава чудна гледка рядко се вижда.
          А утре ще потърся украса за стаята си. Сега, когато вече имам лично пространство, искам то да отразява точно мен и душевността ми. Ще превърна кътчето си в коледна приказка, навяваща спомени за далечната Лапландия и за тъжно отминалото детство, когато още вярвахме в Дядо Коледа. Скоро трябва да се сдобием и с елха. Не мога да си представя Коледа без естествена елха, лъхаща на смола и свежест, както и без бял пухкав сняг.
Избирането на подаръци, макар не съвсем лесно, е едно от най-интересните неща покрай Коледа. Да обикаляш украсени магазини, от които звучи коледна музика, е повече от вдъхновяващо.
         А на самия ден ще стана отново, както преди години, в 3 часа през нощта, за да проверя дали добрият старец вече не е минал през нашата къща, или пък ще се надявам да видя поне парченце от кожуха или чувала му, докато преминава през комина. :)
На Коледа ставали чудеса... :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар