неделя, 20 ноември 2011 г.

Мраз, стоплящ сърцето


         Студ и мраз все по-бързо заледяват Земята и пробуждат у мен коледното настроение, кротко стаяващо се в сърцето ми от миналата година. Вече му е време да ме завладае цялата из основи и понякога, докато чакам автобуса на спирката и ръцете и носът ми замръзват, го чувам как прошумолява нейде из съзнанието ми и пак утихва. С всеки ден като че ли става по-силно и по-силно. И тази Коледа няма да ме предаде. Ще си прекараме чудесно. А и... подаръци, подаръци! Разбира се, най-хубавата част. Както и украсяването на елхата... Ах, как обичам мириса на Коледа... и всичките й чудеса! Едва ли на Земята има по-хубав празник! Дори рожденият си ден не обичам толкова! А... междудругото като заговорихме за подаръци... главоблъсканиците тепърва предстоят.
         Отдавна подарих сърцето си, а и получих в замяна. И колкото и есета или пък стихотворения да мога да измисля за един ден, повярвайте ми - оригинално решение за подарък на близките ми хора, не мога и не мога! Стремежът ми да избера нещо хем хубаво, хем неочаквано, хем голямо винаги е увенчан с неуспех. Може би именно там ми е грешката. Може би в по-малките неща се крие магията... Дано тази година разгадая тайната! А дотогава ще тръпна в предколедна треска и ще гледам „Сам вкъщи“! :) Ще съм щастлива да науча вашите идеи за подаръци. Ако не ви се струва твърде рано... :)

3 коментара:

  1. И аз вече правя плановете. Дори днес си правих списък с подаръците и честно... почти ги измислих този път. :P Само че списъкът с хора, на които да подарявам се увеличава главоломно, и се чудя няма ли да ударя някой джакпот скоро... :D Иначе, като идеи за подаръци гледам да избирам неща, които ще бъдат носени, ползвани и експлоатирани. Шал, портфейл, бижута, козметика, колан, ръкавици, книга, може и дреха, но рядко купувам това. Обичам да купувам цветя в саксии, а също така - рамка със снимка, или албум с няколко снимки :). Но все пак подаръците са строго индивидуални... зависи на какъв човек подаряваш. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Попринцип на пазара наистина се предлага изключително разнообразие от неща, които биха могли да бъдат подаръци. При мен проблемът обаче идва от там, че най-важният ми човек, всъщност си има всичко... Или поне всичко, за което се сещам. Интересите пък са му доста объркани и неясни. Направо е смайващо как успява всеки път да ми направи невероятни подаръци и аз, едва ли не, да остана засрамена от моите. Не че са малки, а просто, че не са това, което наистина би го зарадвало (ако въобще знаех кое е това нещо (има ли го)). Иначе аз съм лесна за подаряване. Една книга или някоя джаджа и ще обичам човекът цял живот. :D Винаги ми се е искало да подарявам и аз книги, само че обкръжението ми не чете... поне не толкова, колкото аз. :)
    И чуденето продължава... :)

    ОтговорИзтриване
  3. Дааам... разбирам те. Пък и особено за мъж или момче е малко по-трудничко. Аз съм подарявала тениска с надпис, който ми залепиха. Подарявала съм бижу, с гравиран надпис (в повечето магазини за бижута гравират каквото поискаш); бельо :). А за книгите - ако има някакви интереси конкретни, има всякаква литература, може да намериш нещо, свързано с хобито - коктейли, музика, автомобили. Пък ако не четат, подарявай - да започнат все някога. ;)

    ОтговорИзтриване