събота, 12 април 2014 г.

За шистовия газ

Попринцип съм човек, който държи себе си далеч от Новините в 19:00 и други подобни предавания с цел да не си пълня главата с безкрайните проблеми на света, които така или иначе никога няма да свършат. Опитвам се да се отдалечавам от лошото, колкото се може повече и да не се налага да не мога да спя от страх или пък да нямам смелост да си подам носа навън, след като се стъмни. Невежеството понякога е благословия.
Наскоро обаче се запознах с проблема за шистовия газ, който се оказва, че е актуален от няколко години насам. По-точно се запознах и с едно изказване на Ричард Ран, че България си вкарва автогол със забраната за добив на шистов газ. Почувствах се силно разгневена.
Намирам се във възраст, в която се води, че животът ми тепърва започва. Аз и връстниците ми сме определени като бъдещето. И след като предците ни са имали хубав живот на една чиста планета, защо ние да нямаме право на такъв? Примиряваме се с всичкото замърсяване, без да се замисляме каква щета оказва върху телата и умовете ни. Мечтаем за бъдеще, за семейства и деца, а не виждаме, че може въобще да не стигнем до тях. Човешкият род е на път да се самоунищожи.
И на какво основание въпросният господин заявява, че България си вкарва автогол? Всичко е заради пари, нали?! Никой не се замисля, че дори тези, които са застанали със „ЗА“ зад тази кауза един ден няма да имат чиста вода за пиене, децата им ще се разболяват от тежки болести... и никакви пари на земята няма да могат да им помогнат.
Къде изгубихте ума си, хора?!

2 коментара:

  1. Всичко е пари според много хора, самите ние сме пари (икономика), така че нормално. Прави си.
    Съдейки по предаванията, които следя като типичен мъж по нешанъл джиографик и дискавъри, it`s to late may be.
    Всичко се приема за нормално. Всъщност никой не знае дали вредим толкова много на природата или не, защото след появата на технологиите света се е разрастнал до степен, в която не е известно, какво се случва. Две неща са сигурни според мен:
    1. Рано или късно, както историята показва ще намеем драстично.
    2. Човека е станал толкова умно и разумно същество, че въпреки тормоза, на който подлагаме мозаците си сме прекалено умни и се питаме всевъзможни неща, мислим вариации и като цяло се занимаваме с много неща, които не знаем.

    По мое мнение, какъвто и да е живота, трябва да го живеем, така че да ни е приятно. Бъдеще, деца, жени, мъже, катаглизми, живот, смърт, всичко се е случвало и преди нас, а има голяма вероятност и да се случва след нас.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласна съм много с твоето мнение. Но, когато имаме възможност да избегнем нещо, което явно няма да има благоприятно въздействие върху нас, обкръжението ни и околната среда, защо да не го направим?

      Изтриване