неделя, 7 август 2011 г.

Творчески отпуск

Мисля, че започвам да се изчерпвам. Но не за постоянно. Имам от време на време такива моменти, в които като че ли се нуждая от почивка, за да се възвърна с нови сили на хоризонта. Започна ли сама да не се харесвам, значи колкото и да не ми се иска трябва да понамаля писането, за да имам време да си намеря източник, от който да почерпя вдъхновение и нова сила. Понякога имам чувството, че пиша, колкото да има нещо написано, а не с любов, както аз си знам.
Няма да спирам да пиша, но от сряда започвам работа, така че сигурно ще намалеят публикациите. Най-накрая. Търсенето от началото на ваканцията най-после беше увенчано с успех и то съвсем неочакван. Да, както е казано - очаквай неочакванато. Нещата се получават, когато сме се отказали от тях, като че ли... Работата ще бъде за около 20-30 дни, но се надявам да ми послужи като творчески отпуск и часовете, които ще прекарам там сама с мислите ми, ще възвърнат музата ми. Работата не е тежка, така че ще имам много време да си мисля... :)
Мисълта хем ме радва, хем ме натъжава. Първо, това е първата ми работа. Малко съм притеснена, но се надявам, че ще се справя. Второ, като че ли след нея последната ми ученическа ваканция вече ще е свършила. Трудното тепърва започва... Но кога ли това ме е притеснявало... :)

3 коментара:

  1. Първо, поздравления за първата работа!

    Второ, от тук нататък ще става все по-интересно, макар и да, на моменти, по-трудно.

    Трето, редовното ъпдайтване на блога не е графомания -).

    ОтговорИзтриване
  2. Бавничко -)
    По 2-3 поста месечно -)
    Това е оптималния режим на блогване -)

    ОтговорИзтриване
  3. @Емил,
    Първо, благодаря! :)
    Второ, надявам се, че наистина ще е така!
    Трето, разбира се, че не е. Просто понякога желанието ми да пиша надхвърля всякакви разумни граници, ако такива въобще има. :)

    @Valkocompany, сигурно е така, но аз едва ли ще мога да се сдържа да поствам само толкова. :)

    ОтговорИзтриване