сряда, 24 август 2011 г.

Паяжината на злото

Вече го вярвам. Светът се е запътил към своя край. Не знам дали ще се случи на 21 декември 2012, но по пътя, който сме поели, връщане назад няма.
И по-добре. Ние показахме, че не го заслужаваме. Беше ни дадена една чудесна планета с безкрайно много възможности, бяха ни дадени средства за един пълноценен и интересен живот, но унищожихме всичко. Не сме дораснали явно до там.
Хората са зверове. Безспорно по-страшни от всички други хищници на планетата ни. Защото те (другите хищници) следват инстинкта си за живот, който им е вроден, и това е причината да убиват. А ние убиваме за пари. Толкова пъти съм си мислела, че животът щеше да е хиляди пъти по-добър без тези хартийки. Не обвинявам финикийците, че са ги създали. Ако не те, някой друг щеше да направи тази подлост. (Не че са го правили със зъл умисъл, просто животът така е извъртял нещата.)
Всеки ден по новините съобщават за все по-големи ужаси. Убиват хора за 2 лв, за 5 лв, за 100 лв... а сега убиват и деца за органи. Не ми казвайте, че светът не свършва. Нима бихме могли да живеем спокойно в този ужас? Не ми се мисли какво ли е да си родител в тези смутни времена. И нека светът не свършва, но краят на нашата раса трябва да настъпи, за да изгрее някой ден друга по-добра и по-умна, която наистина да оцени това, което и се дава.
Паяжината на злото трябва да бъде прекъсната...

Снимка: almoda-bg.com

4 коментара:

  1. Ако нямаше пари, хората вероятно щяха да се убиват за шепа храна и щяха да го правят с копия, защото нямаше да могат да произвеждат дори стрели. На земята щеше да има кажи речи толкова хора, колкото са шимпанзетата в момента.

    Прочети "Атлас изправи рамене" - антиутопия за това докъде води борбата за свят без пари.

    ОтговорИзтриване
  2. @dzver, Признавам, че не съм чела въпросната книга, но пък прочетох нещо друго http://novinar.bg/news/germanka-zhivee-15-godini-bez-pari_MzYzMDs3MA==.html
    Изглежда, че не било чак толкова невъзможно. :) Разбира се, не всеки го може. Дори за себе си не мога да го твърдя. За такава инициатива е необходима доста съобразителност, воля и цивилизованост.
    Пък и аз не отричам напълно животът с парите, но като знам какви неща се правят за тях... просто.
    Статията по-скоро възникна във връзка с последните слухове (които май се оказаха истина) за Пловдив и околията - отвличането на деца за органи и продаването им в чужбина. Мисля, че е потресаващо...

    ОтговорИзтриване
  3. Цивилизацията е построена върху знания, умения и специализация. Специализацията - върху размяната, а размяната върху парите.

    Като не ползва пари, всъщност не плаща данъци и ползва на аванта инфраструктура, здравеопазване и т.н., които нямаше да съществуват иначе.

    В общество без пари, тази германка щеше да е изядена от канибали.

    ОтговорИзтриване

  4. My sweet friend, very nice and interesting you site.
    When you want to take refuge in good ballads of yesterday, today and forever in all languages and genres I invite you to visit my blog and listen me.
    From this Saturday August 27th I share female singers from Bulgaria and Serbia
    I am a broadcaster of Argentina.
    Best regards from Rosario-Argentina
    Albert.

    ОтговорИзтриване