четвъртък, 1 септември 2011 г.

Урок №1 - Адресна книга в Windows 7

Компютрите, които всеки ден използваме имат много повече възможности, отколкото можем да си представим или отколкото можем да изпробваме. Днес ще ви разкажа (макар че вие със сигурност знаете за нея) за една не толкова използвана (според мен) екстра. Не помня от кой Windows навлезе, но аз в момента използвам 7, затова следващият урок е приложим за тази операционна система. Това е контактната книга. Знаех за тази функция отдавна, но не му беше дошло времето да я използвам. Наскоро я разгледах и реших, че би била доста полезна, затова реших да си я попълня. Но преди това направих един урок за нейните възможности (доста по-функционална е от обикновените визитници). Кликнете върху снимката, за да я увеличите.
Photobucket

Стъпка 1. Първата стъпка е да отидете в личната папка на user-а си. Това става като кликнете върху бутона Start. В черната лента най-отгоре би трябвало да се намира името на user-a ви. При мен то е Aneliya. Кликнете върху него.
Photobucket

Стъпка 2. Отваря ви се папка с няколко елемента вътре. Изберете „Контакти“, за да влезете в Адресната си книга.

Photobucket

Стъпка 3. В отворената папка се съдържат имената на контактите, които вече сте добавили. Може и да нямате такива.
Photobucket

Стъпка 4. В случай че имате, кликнете върху някой от тях, за да го разгледате или редактирате.

Photobucket

Стъпка 5. Изберете бутона „Нов контакт“ в горната лента с менюта, за да добавите нов приятел в списъка.

Photobucket

Стъпка 6. Отваря ви се прозорец с няколко подраздела, в които трябва да въведете всичките ви необходими данни за контакта. В следващите няколко снимки ще видите попълнените полета с данни, попълнени на абсолютно случаен принцип.


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Стъпка 7. Имате възможност да въведете всякакви данни - семейство, месторабота, деца, e-mail, снимка, рожден ден и бележки за съответния човек, за да може например да се посъветвате какво да му купите за следващия му рожден ден.
Photobucket

Стъпка 8. Запишете с ОК. След това в раздел Обобщение можете да разгледате обобщена най-важната информация за контакта ви.

Photobucket

Стъпка 9. Ето как изглежда сега адресната ви книга.

Photobucket

Стъпка 10. Освен това с един клик върху контакта и един върху бутона „Изтрий“, премахвате от списъка вече ненужните ви хора.

Това беше първият ми компютърен урок! Надявам се не толкова че съм била полезна (защото знам, че повечето хора биха успяли и без мен), колкото че съм справила добре! :) Enjoy!

Няма коментари:

Публикуване на коментар