петък, 22 юли 2011 г.

Опитът прави майстора :)

Колко пъти сте казвали „Не мога“, без реално да сте сигурни, че наистина е така и без даже да сте опитвали? Безброй. Защо? Ами по-лесно е.
Уж всички се имаме за силни, за нещо повече от останалите, а когато опре до действия - предпочитаме да не можем, защото не искаме да се затормозяваме с допълнителни „глупости“.
Сигурно ви се е случвало да искате много да направите нещо, но понеже ви мързи, да си казвате „И без това няма да мога да се справя.“ Това умишлено демотивиране погубва част от живота ви, изпускате шансове, възможности, губите време. Защо не се престрашите и не опитате нещо ново точно днес? Може би най-накрая е дошло времето да се докажете и на практика, а не само на думи. Животът наистина е кратък. Той е миг. Не искаш да отлита, но докато се обърнеш и вече се е изплъзнало между пръстите ти. Сигурно най-болезнено е да се събудиш един ден и да осъзнаеш, че вече си на края на живота си, а имаш толкова много неща, които „един ден може и да направиш“.
Преди няколко дни  попаднах на мотивиращо клипче в блога Творения и вдъхновения. Мисля, че си заслужава да го прегледате. :)
И запомнете - човек не се ражда научен. Опитът прави майстора. :)

1 коментар:

  1. Както гласеше прословутата обява:

    "Мога да давам уроци по френски, аритметика, латински. Изпитана методика. Но не искам."

    ОтговорИзтриване