неделя, 31 юли 2011 г.

Не газете тревата ...

Отдавна знам, че българският рап не е рап. Той е проява на пълна простащина и селения (изключенията никак не са много). Безсмислица, извикана (защото рапът, въпреки че звучи като говор, все пак трябва да има някакъв песенен ритъм, какъвто тук липсва) от бездарен дебел (или в другия случай - хилав) малоумник, облечен с парцали (поне 5 номера по-големи от нужното), който мисли само за пари, коли, жени и... дрога. О, да, особено последното! Но това, което видях и чух днес, направо преля чашата!
Признавам си, че съм слушала български рап, преди време бях доста запалена по този стил, и въпреки че никога не сме били на световно ниво, все е имало по нещо смислено, вплетено в сюжета на песента. Днешното откритие обаче ме накара едва ли не да се засрамя от родината си.
Ужасът се нарича „Не газете тревата“ и е „изпято“ от някакъв си Killara, който през цялото време ме гледаше от екрана с физиономия все едно под носа му има повръщано (ще си позволя да заема това определение от Дж. К. Роулинг).
Ние досега постоянно съдим чалгата - заради голотата, заради двусмислените текстове, които водят към пропаднало поведение на младото население, а почти никого не съм чула още да изправи глас срещу тази подбуда към наркоманизъм. Цялата „смислова стойност“ на това „чудо природно“ се състои в изречението „Не газете тревата, ами я пушете.“ ... И 10-годишният ви син това и прави, нали - за да е готин. Сега наистина е време да попитам - накъде отива света?!?!?! И понеже не смятам този клип за достоен да стои в този блог, ви давам линк към него... http://vbox7.com/play:f3bd962f С предупреждение, че това наистина не е за слушане!

Няма коментари:

Публикуване на коментар