четвъртък, 7 юли 2011 г.

За настроение...

Кога човек се чувства добре? Когато всичко му е наред. За съжаление, не винаги всичко може да бъде наред. Животът е съставен от добри и лоши периоди, но пък всеки си има едни такива малки тайни, които му вдигат настроението.
Най-важното, според мен, за добро настроение е доброто здраве. Банално е да казвам, че здравето е най-голямото богатство, но е така. Когато го няма, като че ли никое щастие не може да бъде съвсем пълно, но това могат да го потвърдят само хората, които са изпитвали това чувство. Всъщност в днешния отровен свят, когато всичко около нас ни вреди, малко по-малко започваме да научаваме цената на здравето.
Начинът ни на живот не ни позволява да живеем здравословно, но това не означава, че трябва напълно да забравим за здравната си хигиена.
За да живееш добре и да се радваш на добро здраве, според мен, е необходимо просто да се радваш на малките неща в живота и да правиш това, което наистина ти носи удоволствие. Какво по-хубаво например от прясно изцеден плодов сок или парченце шоколад, или хубав виц, или приятна компания? Май доста станаха нещата, носещи радост и смях в живота ни. А смехът е здраве. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар