сряда, 7 септември 2011 г.

Да си оближеш пръстите: Сладкиш с течен шоколад


Преди два дни реших да запретна ръкави и да спретна нещо вкусничко, за да почерпя за първата заплата. Досега самостоятелно бях правила само питки със сирене, но смело избрах една рецепта и започнах приготовлението й. Ето я и нея:

Необходими продукти:

  • 250 г масло

  • 6 бр. яйца

  • 250 г захар

  • 200 г течен шоколад

  • 1 ч.ч. прясно мляко

  • 375 г брашно

  • 10 г бакпулвер (1 пакетче)

  • шоколад за глазура


  • Приготовление:

    От изброените продукти се прави смес (без шоколада за глазура), която е с гъстотата на кексовата. Изсипва се във форма за печене и се слага във фурната на 175 С за 50-60 минути. Когато се изпече, се залива с разтопен шоколад (или може да се сложат даже цели парченца от него върху сладкиша и между тях да се поръси само от разтопения шоколад).
    Смея да твърдя, че рецептата е страшно лесна и същевременно се получава ужасно вкусна калорична бомба. :))) Всички много я харесаха! (sun)

    Рецепта: receptite.com Снимки: Личен архив.

    2 коментара: