понеделник, 25 юли 2011 г.

Този, който има, ще получи...

Все на мен ли, все на мен ли
случват се беди в аванс...

Преди много, много време, още в началото на този блог, получих предложение да напиша статия на тема „На този, който има, ще му се даде, а на този, който няма, ще му се отнеме.“ (Цитат от Библията):) Не, не съм забравила въобще. Просто като че ли сега дойде музата и моментът да пиша по тази тема.
Защо бедните са губещи, а богатите печелят още и още? Този стар закон е вълнувал не един човек по света. Каква е тази непрестанна несправедливост? Как така 2% от световното население държи 98% от световното богатство? Нелогично е, нали всички сме „братя“.
Да, обаче още в Библията е споменато за този стар като света закон, за който споменах и в предишната си публикация. За да имаш, трябва да имаш. А как, ако нямаш, а искаш да имаш, получаваш? Ще си кажат някои песимисти „Няма такъв начин. Някой са помилвани от Божията ръка, други са отритнати.“ Но не е точно така, защото тези, които днес имат, вчера са нямали.
Може да ви се струва приказка, може да ви се струва магия, фантазия от приказките... Хората винаги обявяват нещата, които не разбират, за измислени.
Виждам как хората сами странят от желанията си. Около мен има безкрайни песимисти, които направо ме отблъскват с енергията, която излъчват. Откакто разбрах за Закона на привличането, все по-често започнах да ги забелязвам. Освен че вредят на себе си, те заклеймяват и хората оптимисти като лекомислени и несериозни. Писна ми да слушам как някакви дърти лелки (и дори и много по-млади хора, което е най-лошото) се оплакват непрекъснато и обсъждат хората с по-големи амбиции с думи като „Остави го този. Мисли си, че морето е до колене, ама ще се удави.“ Да, ама не. Само защото ти не си успял/а в живота, само защото на теб Земята ти се струва Ад, непременно трябва и с другите да се случи същото - да остареят, да побелеят, да оглупеят, да не постигнат нищо в живота (от страх) и накрая, докато чакат на опашката за мизерната си пенсия, да се оплакват от безсмисленото си съществуване.
Благодаря, че не всички са такива! Благодаря, че всеки ден откривам млади и амбициозни хора, които могат да плуват през морето! Благодаря, че не цялото ни поколение е тръгнало по пътя към деградацията! Благодаря, че някои заслужават да имат! Благодаря, че някои не се страхуват да получат! Благодаря за Закона на привличането, който дава само на тези, които заслужават! Благодаря, че имам възможност всеки ден да се срещам с млади, амбициозни и интелигентни хора! Благодаря, че има конкурси като „1000 стипендии“! Благодаря, че за някои четири стени, малък град и недоразвита държава не са граница! Благодаря и че за някои дори небето не е граница! Благодаря, че познавам такива хора! Благодаря, че се стремя да бъда такъв човек! :)


...но живея със надежда
някой ден да намеря своя шанс.

5 коментара:

  1. Има един филм - "The secret", сигурно ще ти хареса, потърси го :)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, знам го. Уникален е. Чела съм и книгата. В миналата публикация ги споменах. :)

    ОтговорИзтриване
  3. В общи линии част от вдъхновението ми за публикацията дойде и от там. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Petya, коментарът ти със сигурност ще е полезен за тези, които не са го гледали. :) :Р

    ОтговорИзтриване